Зустріч у бібліотеці

09.07.2018 13:58

        9 липня 2018 року у вихідний день в бібліотеку завітала Віра-Лариса Телев'як, яка народилася у 1955 році в Лондоні. Батько її  проживав в с. Капустинці Збаразького району, емігрував до Німеччини у 1944 році. Мати, уродженка с. Піщики на Київщині, насильно вивезена до Німеччини.

        Після закінчення війни приїжджали агітатори із США, Англії, Росії та націлювали, щоб всі поверталися на Батьківщину. Батько сказав, що в нього Батьківщини нема, бо вона занята "совєтами". Мама боялася повернутися в своє рідне село, бо батько був в Червоній Армії, а вона вивезена – постраждає сім'я.

        Віра приїхала в гості до двоюрідної сестри, яка проживає в с. Борсуки. Їй цікава бібліотека, яка оснащена технічно, охайна та простора, бо її батько Петро Максимович Телев'як деякий час працював в бібліотеці "Просвіти" у своєму рідному селі. А ще він написав книгу "Від своєї долі не втечеш", яку вона подарує бібліотеці. Батько любив і високо цінував бібліотеку.

        Вірі Петрівні було цікаво все – галерея портретів визначних людей, тематичні книжкові виставки, періодичні видання, обладнання бібліотеки. Кожну книгу, газету брала в руки – гортала. А потім висловила думку, що книги – це необхідне і вічне. "Гарна у вас атмосфера. Ви все робите, щоб зацікавити людей" – підсумувала вона.

        А ще нашій гості цікаво було дізнатись про історичні пам’ятки, про чудову природу, а головне – почути прекрасну, співучу і живу українську мову, тому і прихала в Україну.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode