"Запали свічу пам'яті"

24.11.2018 18:04

    Під гаслом "Ми – пам’ятаємо! Ми – сильні!" в центральній книгозбірні відбулася просвітницька акція "Запали свічу пам'яті". На знак вшанування невинних жертв учасники заходу приєднались до міжнародної акції, приуроченої 85-й річниці Голодомору 1932-1933 рр., що стартувала в м. Київ 1 вересня 2018 року з ініціативи Світового Конгресу Українців.

    Відеосюжети на основі архівної інформації про історичне усвідомлення Голодомору, його причини, перебіг та наслідки відкривали вражаючі факти про катастрофу, яка могла зупинити життя усього нашого народу.

    Проект "Нескорені", що на сайті Українського Інституту Національної Пам'яті, представили працівники книгозбірні. Учасники заходу із зацікавленням слухали про К.Білокур, Є.Мірошниченко, Є.Барку, Д.Білоуса, що пройшли крізь пекло Голодомору та явили для світу свій талант та незнищенну волю і духовність.

    Зворушливо звучали авторські вірші Б.Кукурузи та В.Яценюк, а також вірші відомих поетів у виконанні О.Бих та С.Пчоли. У виступах начальника відділу організаційної роботи районної ради М.Глазунової та начальника відділу культури райдержадміністрації М.Коб'юк зауважили про важливість донесення правди про цей злочин до всього світу, щоб жоден авторитарний режим не міг повторити це у майбутньому.


Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode