Вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 р. бібліотеками району

22.11.2019 16:34

Вшановуючи пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. – мільйонів українців, знищених тоталітарним режимом, у центральній районній бібліотеці для дорослих відбулася година-реквієм "Мільйони їх, як колосочків, на ниві були і нема".

Ведучі заходу Л.Демчук та Л.Оревчук ознайомили присутніх із моторошними спогадами тих, кому вдалося вижити. В уяві кожного постали жахливі картини знущань над українцями: спухлі та змучені голодом діти, зневірені та знедолені дорослі, що прийняли мученицьку смерть.

Пам'яті невинно убієнних у 1932-1933 роках присвятила вірш читачка бібліотеки В.Яценюк. Ця ж тема прозвучала у авторській пісні Б.Кукурузи.

Відходять у небуття свідки тих трагічних подій. А тому треба робити все, щоб їх нащадки не знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам'яті, щоб страшне минуле ніколи не повторилося.

21 листопада у Москалівській сільській бібліотеці було проведено годину скорботи "Україна пам'ятає! Світ визнає!". Бібліотекар Ваврійчук В. ознайомила присутніх з трагічними сторінками тих страшних подій української історії. Про страхіття голодомору розповіла сільський голова Загородня Г.С. В бібліотеці оформлена книжкова виставка "Голодна смерть напевно найстрашніша, вона повільна, довга і тяжка..".

Історія українського народу зазнала чимало трагічних подій, але те, що сталося в Україні 1932-1933 роках, не має аналогів в історії цивілізованого суспільства. Без війни, без епідемії, без стихійного лиха загинули мільйони ні в чому не винних селян.Голодомор був не стихійним лихом, а рукотворним актом, страшним злочином комуністичного режиму проти українського народу. 

На знак вшанування пам'яті невинних жертв Голодомору Ванжулівською сільською бібліотекою було проведено годину жалоби "Голодомор – трагедія і пам'ять". Завідуюча бібліотеки розповіла про жительку села Кравчук Тамару Андріївну, яка пережила 2 голодомори 1933 та 1947 років.

До уваги присутніх книжкова виставка "Голодомор – невиплакані сльози України".

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode