"Віфлеємська зірка сяє і на творчість надихає…"

18.01.2019 14:14

Щорічно січень для нашої бібліотеки наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Різдва Христового!

Саме у дні веселих різдвяних свят, після відтворення святкування Свят-вечора і трьох празників: Різдва, Старого Нового Року та Водохреща, в центральній бібліотеці відбулися різдвяно-поетичні посиденьки "Віфлеємська зірка сяє і на творчість надихає…". Учасниками поетичної зустрічі, проведеної під сяйвом Віфлеємської зорі, стали поети Лановеччини: В.Цибак, Б.Кукуруза, З.Довгалюк, Т.Саліванчук, В.Подставін, В.Яценюк, Ф.Кирилюк, Л.Дідович, Л.Нечай, А.Філюк, а також творець пісень, композитор із с. Вербовець Л.Кухарук.

За звичаями та традиціями святкування зимових свят наша зустріч розпочалася доброю колядою "Нова радість стала…", яку зіграла на сопілці наймолодша учасниця, справжні янгол – Марічка Василишин.

Колядували всі. Ведучі Ольга Моргун та Василь Цибак віншували присутніх доброзичливими рядками: здоров'я, добробуту, тепла, любові та радості в родинах.

На заході звучали пісні у виконанні Л.Кухарука на слова Ф.Кирилюка "Пісня про Ланівці" та "Ланівчанка". Присутніх зворушила пісня Леоніда Кухарука, присвячена нашим захисникам на сході країни.  Соломійка Довгалюк заспівала пісню-побажання українському народові, Україні, всім присутнім. Неперевершено звучали мелодії сопілкиМарічки Василишин.

Творчі люди подарували всім неповторний світ поетичної сповіді, яка вчить тонко сприймати красу, осмислюючи навколишню дійсність, співпереживання.

У святковому заході взяв участь заступник голови районної ради Віталій Гресик, який привітав усіх із різдвяними святами і подякував організаторам за "Різдвяні посиденьки". Разом з Б.Кукурузою та усіма присутніми Віталій Леонідович заспівав колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю". 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode