«Ти пробуджена совість народу, України живе джерело»

09.11.2017 09:20

У день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця працівники центральної бібліотеки для дорослих 9 листопада відзначили День української писемності та мови. Бібліотекарі провели бібліо-репортаж «Ти пробуджена совість народу, України живе джерело», де ознайомили групу користувачів книгозбірні із історією виникнення Дня української писемності та мови, який святкують ще з 1997 року в нашій країні. Всі розуміють чому саме приурочено таке торжество. Але не всі знають, що саме з Преподобного Нестора Літописця - послідовника творів слов’янської писемності Кирила та Мефодія  і починається українська мова.

Тематичну книжкову виставку «Мова – це вічність, це світ, це краса народу» озвучила Ольга Моргун, зацікавивши аудиторію новими виданнями книг «Повість минулих літ», «Енеїда» І.Котляревського, збірник «Козацьких Літописів» та інші…

Присутні разом із бібліотекарями писали Всеукраїнський диктант національної єдності. Кожен учасник перевірив свої знання орфографії, пунктуації та інших правил української мови, а саме головне продемонстрували єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

Любімо і шануймо українську мову – одну з наймилозвучніших, найбагатших, найпоширеніших і найкращих мов у світі!

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode