Робоча поїздка голови обласної ради Василя Хомінця на Лановеччину та презентація книги в районній бібліотеці "Наш завтрашній день. Пошук шляхів управління розвитком області"

11.09.2015 15:25

11 вересня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація книги "Наш завтрашній день. Пошук шляхів управління розвитком області", що нещодавно вийшла друком у тернопільському видавництві "Терно-граф". Видання представили керівник творчого колективу, голова обласної ради Василь Хомінець та один їз одинадцяти співавторів, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки Богдан Андрушків.

У книзі, яку рекомендувала до друку кафедра менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та Президія Академії соціального управління розвитком області в умовах підготовки України до вступу асоційованим членом ЄС. Запропоновано формування інноваційних засад концепції Комплексної науково-технічної програми "Нова економіка Тернопільської області" в контексті підвищення науково-технічного рівня виробництва. Характеризуються деякі проблеми поєднання територіальних і галузевих принципів управління. На прикладі окремих регіонів України аналізується досвід використання нових організаційних форм управління з формування стратегії розвитку Тернопільської області.

Як зазначила постійний відвідувач бібліотеки, ветеран педагогічної ниви Катерина Сергіївна Гринчак, котра свого часу вивчала економічну географію й їз задоволенням напередодні прочитала "свіже" видання, книга не призначена для широкого загалу, радше стане в нагоді працівникам органів державного управління, місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ і організацій, а також викладачам та студентам вузів. А ще, для кращого розуміння тексту, порадила майбутнім читачам розпочинати читати книгу з Термінологічного словника.

Чільне місце в книзі присвячено економічному розвитку регіонів саме в умовах децентралізації, тож ця тема особливо цікаила присутніх на заході очільників району Юліана Сіранта і Василя Дяченка. До жвавого обговорення територіальної реформи долучилися голова Передмірської сільської ради Іван Власюк і керівник Юськовецької громади Михайло Кутрань.

Голова громадської ради Марія Романчук, в свою чергу, висловила сподівання, що інноваційні ідеї розвитку області, висвітлені в книзі, будуть взяті на озброєння керівництвом області та району.

На завершення зустрічі Василь Хомінець та Богдан Андрушків передали до бібліотечного фонду унікальне для пострадянської України тритомне видання "Тернопільщина. Історія міст і сіл".

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode