Прекрасне слово і душа у мові рідній возз'єднались

08.11.2016 15:56

 “Прекрасне слово і душа у мові рідній возз'єднались”- під такою назвою в читальному залі ЦБ для дорослих відбулась літературна імпреза, за участю учнів 9Б класу ЗОШ І-ІІІ ст.- ліцею м. Ланівці (кл. кер. О.С. Крижанівська). Захід присвячений Дню української писемності та мови.

   Бібліотекар Ольга Моргун розповіла присутнім  про створення писемності  та етапи розвитку письма у різних народів  земної кулі, про функціонування української мови як мови українського народу.

   Учні-читці зачитали дати з історії української мови. Рідною, сонцесяйною мовою  лилися вірші устами дівчат : Дарини Ходанович, Яни Фурман, Наталі Лойко, Яни Казмірчук, Ірини Мороз, Елі Ткачук, Даяни Перебийніс, Оксани Федюшко.

   Під час заходу прозвучали вірші та гуморески про мову, а С.Вегера та С.Рижевська під акомпонуванням М.Слободяна співали українських пісень.

   Після заходу  вчитель Т.О.Цалик подякувала працівникам бібліотеки, а з учнями 5 класу пройшло обговорення теми. Кожен присутній висловив свою думку, що означає для нього українська мова, чому її потрібно берегти і любити.

   І хоч наша мова зазнала гоніння і переслідування, зараз вона живе, квітне і вдосконалюється.   

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode