Година духовності "Митрополит Андрей Шептицький - провідник української церкви і народу"

16.11.2015 15:13

В Лановецькій центральній бібліотеці урочисто вшанували 150-у річницю від дня народження вічного слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького – релігійного і громадського діяча, мецената, доктора права, праці та ідеї якого актуальні і сьогодні. Це був глобальний лідер. І хоч в народному рейтингу найвидатніших українців він займає 55 місце (між Василем Стусом і Павлом Полуботком, після Щербицького, Андрія Шевченка та Олега Блохіна), проте навряд чи через 70 років після  смерті його рейтингових попередників молоді люди вивчатимуть їхню спадщину. Ми вважаємо, що Андрей Шептицький – найбільший українець ХХ століття. І його спадщина тільки зараз відкривається.

Цього дня учні 7-Б класу (керівник Людмила Миколаївна Бойчук) і учні 6-А класу (керівник Оксана Володимирівна Демчук) НВК "ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів – ліцей" ознайомилися із життєвим і творчим доробком Андрея Шептицького, осягнули велич особи Митрополита.

Ведучі заходу розкрили учням багатогранне служіння Митрополита церкві та людям, посприяли духовному розвитку юнацтва.

Під час години духовності прозвучали пісні релігійної тематики. З особливим щемом присутні слухали пісню "Молитва" у виконанні Лілі Чернух та Алли Гуменюк, а пісні "Боже  великий, єдиний", яку виконала Яна Вознюк (керівник Алла Гуменюк) підспівував весь зал. Директор ЦБС Світлана Пчола прочитала вірш "Священний його заповіт", а на закінчення линули в зал пісні "Слава Богу за все" та "Молитва за Україну" у виконанні бухгалтера відділу культури Валентини Колесник та викладача музичної школи Алли Гуменюк.

Ведуча подякувала всім присутнім і побажала, щоб справи і світогляд Великого Митрополита Андрея Шептицького як приклад підтримували нас усіх у вірі в краще майбутнє нашої країни і нашого рідного народу.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode