"Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам"

20.11.2018 17:03

    20 листопада, напередодні Дня Гідності та Свободи, та з нагоди відзначення 5-ї річниці Революції Гідності в центральній районній бібліотеці для дорослих пройшла історична година "Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам".

Участь у заході взяли голова районної ради Руслана Кушнір та учасник Євромайдану у Києві Стефан Брек. Руслана Миколаївна, як одна із організаторів Майдану у Ланівцях, представили присутнім світлини лановецького та київського майданів, розповіла про участь ланівчан у доленосних подіях 2013-2014 років. "Історія розсудить. Та українці ніколи не стояли на колінах, бо на коліна можна стати тільки під час молитви до Бога. Тож будьмо сильними та об'єднаймося заради спільної мети" – закликала Руслана Миколаївна.

    Своїми спогадами про перебування на Євромайдані поділився Стефан Федорович Брек. Можна прочитати в пресі, можна подивитись по телевізору, але найбільше вражають спогади, реально пережиті людиною, яка бачила і барикади, і кров тих, хто вийшов на Майдан продемонструвати свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

    Учні 7-Б класу Лановецької ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів – ліцей ім. Ю.Коваля Мазурик Марія, Герасименко Яна, Бідна Тая, Семенишин Андріана, Нечай Назар, Боринський Богдан, Фурман Олег читали вірші, присвячені подіям Майдану.

    Марія Михайлівна Романчук, голова громадської ради, представила книгу "Лан-2", один із розділів якої містить матеріали про події листопада 2013 року – лютого 2014 року, які відбувалися в Києві і знайшли відгук у серцях ланівчан, які теж долучилися до акцій протесту.

    Революція Гідності відбулася не лише в політичному житті країни, вона відбулася у нас самих, у нашій свідомості. Це був важкий іспит для України, адже там, на Майдані, відродилась українська нація, хоч за своє прагнення свободи та європейські настрої українці сплатили надто високу ціну.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode