Любов не кара, але і не гра

12.02.2016 10:33

Любов не кара, але і не гра

Вона не квітка , що зів’яне швидко

Любов-це дар і Бог сам вибира

Хто заслужив це пізнати диво

Своїм коханням ствердився Шекспір

Беатріче створила Данте ,

Лаури смерть Летрарка на папір життя возніс

  “Зіграй мені мелодію любові, ту , без якої холодно словам ” під такою назвою  у Лановецькій  НВК ЗОШ   I- III ст.  № 2 – гімназія відбулося свято Валентина яке провела бібліотекар бібліотеки філії ЦБ на території  селища цукрового заводу Оришкевич Світлани  і бібліотекар школи Мартинюк Ніна.

  Захід мов на меті глибше ознайомити  учнів з істинною лірикою українських поетів XIX-XX століть, виховувати взаємоповагу, щирість ,сердечність, шляхетність у стосунках.

  Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом. Кохання  і пов’язана з ним радість , захоплення , ніжність, насолода позитивно впливають на людину і викликають у неї приплив енергії , високу працездатність.

  Кохання - одне з піднесених, шляхетних і прекрасних людських почуттів. Воно неповторне і вічне , як життя . Скільки поколінь пройшли по землі  передаючи одне одному  безсмертя своїх почуттів. Так і українські письменники лишили нам у спадок  трепетні почуття у віршах які неперевершено читали на пам'ять  учні 9- А класу

(класний керівник Черняк Т.М.), прозвучали вірші В. Сюсюри  (“так ніхто не кохав ” “ Мрії ”), І . Франка  (“ Чого являєшся мені у сні ”), В. Симоненка (“вона прийшла”, ” “Є в кохані і будні і свята ” ), О. Теліга (“Вечірня пісня”), Л.Українка (“Душа моя плаче ”) , О. Олесь (“Гори ночі”), Д. Павличко (“Я скучився мила за тобою”), Л. Костенко (“Світлий сонет”, “Моя любове”).

   Іноді кохання переживає людину і залишається яскравим прикладом для нащадків на віки як вірш Івана Франка “Як почуєш вночі край свого вікна”

слова якого покладено на музику . Цю пісню чудово співали учениці 9-А класу

під акомпонемент гітари у виконяні  Царюка Валерія.

   Знайдіть в собі джерело , котре буде живити ваше кохання , щоб воно не вичирпалось. Бережіть кохання!

Не спишіть у кохані , навчіться чекати кохання.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode