"Краєзнавча новинка Лановеччини"

21.10.2016 10:50

Краєзнавча новинка  Лановеччини

 

Під благодаттю Животворного  хреста

Розкинулось село привільно між горбами.

Неначе тиха гавань привітна і проста

Світилось добрим вогником віками.

                               Л. Цалик

  

     Свято книги про село «Під благодаттю Животворного Хреста.Чайчинці» авторки  Любов Цалик відбулось у Лановецькій центральній бібліотеці.Книга містить документальні свідчення, спогади очевидців і народні перекази про життя села Чайчинці у різні періоди його розвитку.

Книга вийшла тиражем 150 екземплярів та вміщує 255 сторінок ,фотографії з історії минулого та сьогодення села, видавництво «Терно-граф», м.Тернопіль.

     Авторка книги добре відома на Лановеччині своїми поезіями, краєзнавчими статтями,книгою про церкву  села Мала Снігурівка.

     Важко бути краєзнавцем у своєму краї , урізноманітненому в історичному, національному та релігійному вимірах.

     Любов Лук янівна розповіла про неоціненну роботу, яка проведена при написанні книги, подякувала спонсорам Б.Батринчуку, В.Коцюбку, П. Мазуру, М. Яцулі.

     Особлива вдячність С. Лисаку, котрий щедро ділився з авторкою своїми знаннями, літературними джерелами та фотоматеріалами.

     Приємними враженнями про книгу поділились П.Мазур ,уродженець села Чайчинці, директор Кременецького медучилища ім.А.Річинського, П.Кралюк , письменник, проректор з навчально-наукової роботи Національного університету «Острозька академія» , доцент кафедри суспільних дисциплін Кременецької обласної академії ім. Т.Шевченка.

     М.Романчук,голова громадської ради , підкреслила важливість видання краєзнавчих книжок ,адже це вже третя краєзнавча презентація на Лановеччині.

     Б.Політикіна ,читачка бібліотеки та Л.Рип”юк,бібліотекар,уродженка с.Чайчинці, побажали нових книжок.

     Під час свята проведено паралель, що краєзнавчі книги єднають людей, також потрібно , щоб підростаюче покоління знало історія свого краю , берегло, цінило свій рід для того , щоб не переривався зв’ язок між поколіннями.

Читати Вам цю книжку , чи ні-кожен вирішує сам

     

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode