Конституція України в умовах змін суспільних відносин. Яка Конституція нам потрібна?

03.07.2018 16:28

        Напередодні 22-ї річниці прийняття Основного Закону України в центральній бібліотеці відбувся круглий стіл "Конституція України в умовах змін суспільних відносин. Яка Конституція нам потрібна?", в якому взяли участь представники громадськості Лановеччини.

        Сьогодні, коли на нашій землі не припиняється кровопролиття і держава переживає надскладні часи, відзначення Дня Конституції набуло особливого змісту.

        Ведуча розповіла про історичні передумови прийняття Основного Закону України, про те, які Конституція в нас були протягом різних періодів історії, а також як відбувалися конституційні процеси в нашій державі за часів незалежності.

        Присутні висловили своє ставлення до конституційної реформи, обговорили проблеми конституційного ладу, про те, як працює сьогодні Основний Закону України і чи дотримуються норм Конституції представники органів державної влади.

        Учасники круглого столу дійшли висновку, що для того, щоб Конституція була діючою, її потрібно не змінювати, а виконувати чесно конституційні функціональні обов’язки.

        До обговорення долучився заступник голови районної ради Віталій Гресик, а також Б.І.Кукуруза, Г.Х.Мельник, К.С.Гринчак, В.В.Кравець, депутат міської ради О.П.Смолій та інші.

        Конституція сама по собі не вирішує проблем сьогодення та вона повинна стати міцним підґрунтям для розбудови успішної та заможної держави. І коли всі задекларовані в Основному Законі права стануть реальністю, коли кожен громадянин почуватиметься захищеним, лише тоді можна буде з гордістю констатувати – Україна є по справжньому демократичною країною.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode