"Книжні сходини" стартували!

26.04.2018 16:18

    26 квітня 2018 року в рамках Лановецьких творчих зустрічей в бібліотеку завітали гості з Кременеччини і Шумщини – відомі письменники і науковці Ірина Скакальська, Віктор Янкевич, Сергій Синюк, директор Кременецької центральної бібліотеки ім. Ю.Словацького Оксана Анатоліївна Вальчук. Лановецька центральна бібліотека стала першим закладом, звідки стартував цикл краєзнавчих заходів "Книжні сходини", які покликані познайомити краєзнавців Волинського Тернопілля між собою, а шанувальників місцевої історії та культури – з кращими напрацюваннями у сфері краєзнавства. Авторами ідеї заходу є Сергій Лисак та Сергій Синюк.

    Поет, письменник, журналіст, краєзнавець, історик, літературний критик, перекладач Сергій Ярославович Синюк вже не вперше відвідує нашу бібліотеку. Він вважає, що українська краєзнавча книжка вийшла на той етап, що не достатньо відо́мості у вузьких колах, потрібно подолати територіальні, кастові кордони. Адже журналісти, белетристи часто не обізнані з роботою краєзнавців, а бібліотекарі, педагоги формують запити на книгу, що читає населення, від того залежить, в якій країні ми живемо.

    Сергій Ярославович представив своїх колег – професора Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Шевченка, доктора історичних наук Ірину Скакальську та молодого письменника Віктора Янкевича.

    Пані Ірина зі студентських років цікавиться краєзнавством, має багато наукових праць. Сфера її наукової діяльності – українська еліта Західної України та її роль в національно-політичному житті у 1919-1939 роках.

    На "Книжних сходинах" вона презентувала свої книги "Історія України в особах: волинська сторінка міжвоєнного періоду ХХ століття" та навчально-методичний посібник "Археологія" та подарувала їх бібліотеці.

    Ірина Скакальська також є автором посібника з міфології, хрестоматії з релігієзнавства, правознавчої тематики, інтелектуальної власності. У пані Ірини різносторонні інтереси та захоплення: політична та громадська діяльність, класична література, мандрівки. А її найбільша слабкість – вишивка, любов до якої передалася від бабусі, а ще рецепти чудової випічки, що нагадують дитинство.

    Письменник із Кременеччини Віктор Янкевич представив свій  дебютний роман "Тенета". Автор працює у жанрі детективної прози. Напружений сюжет, правдиві реалії та несподівана розв'язка – все це присутнє у романі, що має всі ознаки якісного детективного твору. "Сучасний світ технологій і нових засобів комунікацій породжує сучасних героїв і сучасних негідників. Небезпека може чатувати де завгодно, скажімо в улюбленій соціальній мережі..." Так інтригує читачів автор книги…

    Гості також презентували краєзнавчий альманах "Красиве і корисне", в який увійшли публіцистичні художні твори, цікаві краєзнавчі дослідження.

    Продовженням заходу став ярмарок краєзнавчої книги. Присутні мали можливість придбати книго гостей свята з автографами авторів.

    На виставці було представлено творчий доробок лановецьких краєзнавців. За сумлінну творчу краєзнавчу роботу Л.Л.Цалик була нагороджена грамотою товариства "Просвіта".

    Приємною несподіванкою для Сергія Синюка став вірш-присвята, адресований йому Б.В.Політикіною.

    Отож "Книжні сходини" стартували…

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode