Хрещення Руси-України: духовного причастя світлий шлях

27.07.2018 13:18

        1030-річчю епохальної події в історії нашої держави приурочена година спілкування " Хрещення Руси-України: духовного причастя світлий шлях", яка відбулася в центральній бібліотеці.

        "Наші пращури розуміли, що віра в єдиного Бога зробить нашу державу сильною. Офіційне визнання християнства 988 року в Київській Русі не тільки вплинула на розвиток усіх сфер тогочасного життя, а й визначило характерні особливості вітчизняної моделі історичного розвитку. Тому сьогодні це велике свято християн, свято духовного і культурного злету, свято торжества української державності і європейської ідентичності, запорука модернізації демократичного суспільства" – наголосила ведуча заходу Л.Оревчук.

        Запрошені пастор та молодь церкви християн віри євангельської підготували комп’ютерну презентацію про значення цієї події для українського народу, її історичні аспекти, переваги християнської віри та моральні цінності.

        Гудзь Назар подарував присутнім свої авторські пісні "Я не один" та "До кінця", сповнені глибоких духовних почуттів, щирого захоплення величчю безмежного Бога.

        Проникливо звучали духовні пісні у виконанні Маргарити Семенчук та Ганни Цибулі. Молодь церкви ділилась розповідями про те, як гріх руйнує життя людини, як Бог застерігає від поганих вчинків, дає цінні поради в Святому Письмі, які є прекрасним фундаментом для збудування особистості.

        Година спілкування стала прекрасною нагодою, щоб привітати користувача книгозбірні, радіолюбителя Кузу Миколу Григоровича із отриманням грамоти, приуроченої 1030-й річниці Хрещення Руси-України. На грамоті зазначено: "За встановлення радіозв’язку між містами Київської Русі".

        Учасники заходу із зацікавленням переглянули буктрейлер "Тема Хрещення Руси-України в українській літературі".

Годину спілкування завершили щирими привітаннями зі святом та мелодією божественної хвали "Величаю".

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode