"Герої не вмирають!" - так зветься стенд пам'яті полеглого учасника АТО Василя Борисевича, відкритий сьогодні у Снігурівській школі

16.10.2015 16:00

У селі Снігурівка, що на Лановеччині відкрили сьогодні стенд пам’яті нашого земляка-героя Василя Васильовича Борисевича, учасника АТО, полеглого в бою на Луганщині.

«Наш маленький район відправив по мібілізації понад 200 своїх чоловіків. Один із них, Василь Борисевич, не повернувся. Він загинув, як тисячі українських героїв, захищаючи рідну землю від ворога. Але він буде вічно жити у нашій пам’яті, у серці його матері, дружини, синів. Доземний уклін вам, дорогі Борисевичі. Дякую матері, що виростила такого сина – справжнього чоловіка. Знаю, що ніякі слова не замінять Вам Вашого Василя, але нехай усвідомлення того, що він загинув як герой, захищаючи нас із вами, полегшить Вашу пам'ять і витре Ваші сльози. Герої не вмирають!» - сказав голова райдержадміністрації ЮліанСірант.

Учениці читалі вірші, співали пісень. Поряд із ними, на екрані, усміхався живий Василь разом зі своєю сім’єю – синами, дружиною, мамою. Ось промайнула його фотографія із воїнами АТО, ось 31-й блокпост, приїхали наші волонтери. Зима. Чорна стрічка. Загинув…

Та в пам’яті людській житиме вічно. На відкриття стенду прийшло все село. Відчувалась біль селян за своїм, знайомим, рідним. Виступали священик, волонтер, сільський голова, директор школи. Дякувала, що не забувають, дружина загиблого - Ірина Борисевич. Усі разом співали Гімн України і голосно скандували: «Герої не вмирають!»… Василь Борисевич, живий, на фото то в сімейному колі, то серед військових побратимів, волонтерів, усміхався. Таким і залишився в пам'яті нашій - живим, доброзичливим, позитивним. І житиме доти, доки ми, земляки, пам'ятатимемо його - нашого Героя сьогодення, який поклав своє життя на алтар служіння Україні, захисту її суверенітету й незалежності. Власне, це стверджувала у своєму вірші, присвяченому Василю Борисевичу, завідувач бібліотеки Оксана Бельма.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode