Година мужності "Подвиг - вічний, пам'ять - нетлінна, вдячність - безмежна"

06.12.2015 16:20

З ініціативи голови сільської ради с. Вишгородок Івана Пчоли і з нагоди Дня Збройних сил України у місцевій бібліотеці відбулася зутріч із ветераном Другої світової війни, інвалідом І групи, поважним жителем села, господарником Борисом Олексійовичем Яблонським.

Захід відкрила бібліотекар Марія Качор, яка привітала усіх присутніх із Днем Збройних сил України, наголосила на подіях, що відбуваються на сході нашої країни, а також згадала тих воїнів-земляків, котрі на даний час боронять нашу землю від окупантів. Це семеро вишгородчан, яким краяни завдячують свою повагу і шану за мирне небо над головою.

А головним винуватцем зустрічі цього дня був ветеран Другої світової війни Яблонський Борис Олексійович, який повернувся з війни додому пораненим. Нелегка ноша випала на його долю, він залишився живим і єдиним свідком подій тих часів у селі.

Борис Олексійович поділився спогадами про найстрашніші події історичного минулого. Зараз він гордиться двома синами, донькою, онуками, правнуками, тішиться їхніми трудовими звитягами. Разом із дружиною Ганною Михайлівною ділять і печалі, і радості, а не так давно відсвяткували своє золоте весілля.

Читачка бібліотеки Каріна Качор подарувала ветерану вірш "Присвята воїну", пісню "Офіцери" заспівала гостя Бондарук Яна.

Із Днем Захисника Вітчизни гостя привітав сільський голова Іван Богданович  Пчола і вручив Борису Олексійовичу медаль до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.

З нагоди вручення нагороди приїхав привітати ветерана Другої світової війни Б. О. Яблонського заступник голови районної ради Віталій Леонідович Гресик і вручив йому цінний подарунок.

Лунали вітальні слова і від жителів села, зокрема від учасника бойових дій в Афганістані, голови спілки ветеранів Олеся Аркадійовича Боярчука.

Також виступив вчитель музики ЗОШ І-ІІІ ст. С. Вишгородка Сергій Володимирович Кравець, який запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам'ять всіх, хто загинув, захищаючи нашу землю від ворога. В дарунок всім захисникам пролунала пісня "Слава Україні" у виконанні Насті Чернової. Вірші читали Саша Кривокульський, Мар'яна Матвійко, Юля Бабій.

Моменти хвилюючого заходу зафіксувала бібліотекар шкільної бібліотеки Віра Федорівна Глух. Матеріали знаходяться в архіві ЦБ.

Багато книг написано про Другу світову війну, але ця тема невичерпна, бо ніякі сюжети, ніякі вчинки героїв художніх творів не зрівняються зі спогадами тих, хто бачив всі жахи війни на власні очі.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode