«Духовний Олімп України»

19.03.2015 13:00

«Духовний Олімп України» така назва літературної години, яку проведено із нагоди 85 річчя з дня народження Ліни Костенко. Захід відбувся в Лановецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 – гімназії, яку провели бібліотекарі Оришкевич С.С. (філії центральної бібліотеки на території селища цукрового заводу) та бібліотекар школи №2 Мартинюк Н.П.

Спасибі долі, що ми є сучасниками геніальної Ліни Василівни Костенко. Бо на заході нам вдалося відчинити двері в дивовижний, яскравий світ художнього слова видатного українського митця за допомогою поезії та її голосу (в записі).

Поет, філософ, безстрашний й напружено кришталево чесний перед своїм народом і власною совістю. Так зуміли передати її поезією ідеали добра, істини, краси, а ще нездоланність правди і необхідність боротися за неї учні 10 класу (класний керівник Богатюк Л.В. і вчитель української мови та літератури Саган Н.Г).

Весь клас був задіяний у заході (одні були ведучими, інші читали поезію).

Усіх присутніх вразила інсценізація уривку з роману Ліни Костенко «Маруся Чурай». Неперевершеними були Маруся Чурай у виконанні Уляни Ковальчук та Гриця читав Юрій Сірий.

Доповненням до заходу був перегляд буктрейлера «Духовні обереги Ліни Костенко» де було представлено кращі цитати з творів письменниці.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode