До Дня незалежності України

22.08.2019 11:06

"Де б ти не жив – ми родина!

Горда, незламна і нездоланна –

Єдина для всіх Україна".

Святкова українська світлиця національно-патріотичного духу, що створена в читальному залі центральної книгозбірні з нагоди 28-ї річниці проголошення незалежності України, щиро вітала гостей. Така рідна і близька, батьківська і материнська для кожного українця світлиця, що вмістила колоритну атрибутику побуту українського народу, наповнювала одухотвореним бажанням єдності, прагненням жити в цілісній, незалежній, процвітаючій Україні.

Спогадами та роздумами про реалії нашого життя в Україні ділилися наші краяни, які були біля витоків такої жаданої і довгоочікуваної незалежності. Це перший голова районного осередку "Просвіта" Б.Кукуруза; Народна майстриня України, Заслужений майстер народної творчості України С.Новосад; авторка багатьох історично-патріотичних публікацій К.Гринчак; поетка, громадська діячка Б.Політикіна; кандидат технічних наук, у 1995-2009 рр. завідувач лабораторії, заступник директора, науковий консультант Міжнародного центр електронно-променевих технологій Інституту електрозварювання ім. Є.Патона НАН України О.Гаврилюк; учасник УПА М.Бондарук.

Єдиний ланцюг історичних подій, що призвели до появи на мапі світу незалежної держави, ім'я якій Україна, відтворено нашим підростаючим поколінням, що є набуттям держави.

Учасники заходу згадували події, що передували проголошенню незалежності України під час відео перегляду "Фотолітопису незалежності України".

Виступ голови районної ради Р.Кушнір був сповнений віри, що український народ дасть гідну відповідь на всі виклики сьогодення. Горда, незламна і нездоланна Україна буде.

З любов'ю до України прозвучали музичні вітання від Л.Кухарук, Т.Бутенко, Б.Кукурузи, М.Бондарука. 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode