День Соборності у бібліотеках району.

23.01.2019 15:45

22 січня відзначаємо 100-річчя об'єднання ЗУНР та УНР в одну державу. Акт Злуки був наслідком і вершиною об’єднавчого руху, що тривав від середини ХІХ століття  на українських землях, розділених між сусідніми державами.

20 січня у бібліотеці-філії с. Бережанка було проведено історичну годину "Україна – соборна держава, наша гордість і слава". У заході взяли участь учні 8-9 класів. Із вступним словом про визначну подію в історії України – 100-річчя Акту злуки ЗУНР та УНР виступила бібліотекар М.Кучер. Під час заходу за участю місцевих хористів звучали відомі українські пісні "Волинь моя", "Чом, чом, земле моя", "При долині кущ калини". Заключним акордом прозвучав духовний гімн України "Боже великий, єдиний".

21 січня бібліотекарем с. Гриньки в Гриньківській загальноосвітній школі проведено годину державності "Віднині зливається в одне ціле віками розділена Україна". На заході були присутні учні 3-4 класів, вчителі. У бібліотеці було оформлено викладку літератури "Повік будь єдина, моя Україна".

22 січня Ванжулівською сільською бібліотекою було проведено годину державності "І обнялися береги одного вічного народу". У заході взяв участь сільський голова Лукинів І.Я. Бібліотекою була оформлена книжкова виставка "Соборність рідної землі – основа нації й держави".

В Москалівській сільській бібліотеці 17 січня до Дня Соборності України відбулася година історичної правди "Сонце  Соборності". Бібліотекар Ваврійчук В., сільський голова Загородня Г.С. розповіли присутнім  про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Бібліотекар познайомила з книжковою викладкою  "Наша гордість і слава –Україна Соборна", на якій  була представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності.

22 січня о 15.00 год. в бібліотеці-філіалі с. Молоткова проведена патріотична година "Соборність України під прапором волі".

День Соборності – свято, яке відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Цю значиму і доленосну для нас подію розкриває книжкова виставка-міркування "Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна", яка представлена у бібліотеці.

22 січня в Буглівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся ланцюг єдності "Україна єдина".

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode