"Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять"

25.04.2019 11:11

26 квітня 2019 року виповнюється 33 роки від дня аварії на Чорнобильській АЕС, яка за міжнародною шкалою визнана найбільшою техногенною катастрофою людства. Година-спогад "Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять", в якій взяв участь учасник ліквідації наслідків аварії, голова Лановецької районної добровільної громадської організації "Спілка Чорнобиль" М.І.Мазур, відбулася в центральній бібліотеці для дорослих.

Про відповідальність людства перед природою, про те, як важливо бути патріотом , щоб у потрібну хвилину стати на захист Батьківщини від небезпеки та стихійного лиха, думати про тих, хто нас оточує, прозвучало у виступі бійця атомного фронту, який взяв участь у приборканні ядерної смерті, локалізації радіаційного забруднення.

Зворушливі слова вдячності ліквідатору за відроджену до нового життя обпалену радіацією землю говорили діти та дарували квіти, що виросли на врятованій землі.

Ведуча заходу Л.Оревчук підготувала слайд-банк історичних фактів про техногенну катастрофу. Документальні матеріали із спогадами працівників ЧАЕС читали С.Пчола та Л.Замойська.

Учасники віртуально здійснили екскурсію у "Зону відчуження" та мали можливість ознайомитись із виставкою книг "Чорнобиль не має минулого часу".

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode