1032-річчя Хрещення Київської Русі: крізь призму часу

27.07.2020 15:51

День Хрещення Київської Русі відзначається щорічно 28 липня з 2008 року відповідно до Указу Президента України. В цей день також вшановується святий рівноапостольний князь Володимир – хреститель Київської Русі.

Комунальна установа "Центральна районна бібліотека для дорослих" інформує своїх читачів про цю історичну подію. Популяризуючи літературу з питань виникнення та становлення християнської віри, бібліотечні працівники через книгу сприяють утвердженню духовних традицій, культури, залученню до духовних цінностей підростаючого покоління.

Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Тож звернімо свій погляд до сивої давнини, коли 1032 роки тому рівноапостольний князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне хрещення.

Складний і тернистий був шлях духовного відродження. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей, ради них терпіти зневагу, тортури і смерть. Про це й розповідає розгорнута книжкова виставка "1032-річчя Хрещення Київської Русі: крізь призму часу".

До уваги користувачів представлені культурологічні, краєзнавчі видання, книги про історію, традиції християнства, його розвиток в Україні, а також зразки вітчизняної художньої літератури, присвячені події хрещення східних слов'ян у 988 році.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode