«Творять красу умільці Лановеччини»

31.01.2014 11:00

У Лановецькій районній бібліотеці відбувся вернісаж народних ремесел: «Творять красу умільці Лановеччини».

 Присутні мали можливість не тільки побачити творіння наших майстрів – Ланівчан, а й познайомитися з ними особисто, поринути у сокровенний світ рукотворної краси, багатої і розмаїтої, виплеканої їх умілими руками.

Галина Савелівна та Світлана Володимирівна Риндюк  не просто уміють бачити красу, а й творять її на полотні за допомогою голки й ниток. Їх картини вражають своєю досконалістю. Особливо вишивані ікони. Православні святині випромінюють сонцесяйну, невичерпну енергетику. На мить завмираєш, милуючись надзвичайною красою цих творінь.

Захоплюють вишиванки Світлани Оришкевич, яка вкладає душу у свої вироби. Прекрасні, барвисті картини, несуть людям добро, зігрівають своїм теплом.

Сповнені особливої енергетики, оригінальні і різнобарвні цукеркові подаруночки – роботи юної майстрині Люби Оришкевич.

Зоя Вікторівна Вів`юрко із своїми вихованцями із гуртка «Народні вироби з соломки і виготовлення сувенірів» представила надзвичайно витончені роботи – картини з соломки, які вражають особливістю стилю і достойні зайняти почесне місце в інтер’єрі будь-якої оселі.

Справжні шедеври  з паперу – картини в техніці квілінг, вироби з бісеру презентували викладачі Алла Григорівна Одлижук та Софія Віталіївна Сіра та їх вихованці із гуртка «Юні дизайнери».

А талановитий художник і скульптор Олег В`ячеславович Яцула представляв  на виставці роботи із кераміки свого учня Святослава Зиска.

Вишиті бісером ікони, квіти, дерева, тварини – все це роботи гуртківців Тетяни Олександрівни  Кереї.

Усіх присутніх зачарувала чарівна мелодія сопілки у виконанні Марійки Василишин.

Милі дрібнички, сповнені безкрайньої фантазії, що прикрасять будь-який інтер’єр виготовляє Лариса Брек. Своє вміння вона успадкувала від мами Олександри, надзвичайної і творчої особистості.

Роботи в українському стилі – і криничка, і млин, і хатина – творіння рук майстра, що вміє оживляти деревину Руслана Охнівського із с.Ванжулів.

У виставці також взяли участь Трачук (Кравчук) Тетяна Вікторівна із с.Передмірка – букети з бісеру, Марія Олександрівна Шевчук із с.Білка – дерева з бісеру, вишиті бісером рушники - Галина Ігорівна Сорока с.Білка , вишита ікона Св.Миколая – Людмила Іванівна Ткачук с.Снігурівка, Наталя Шпак – пасхальний рушничок, вишитий бісером та інші.

Дивлячись на всі ці роботи, на цю рукотворну красу, вкотре хочеться сказати: «Яка ж багата і щедра наша Лановецька земля на талановитих людей, які черпають від неї натхнення, даруючи нам красу…» 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode