«На висоті окрилених сердець»

21.03.2014 11:00

   Вже стало традицією бібліотеки щороку 21 березня відзначати день Поезії у колі талановитих людей краю Лановеччини.

   Поціновувачі поезії зібралися у читальному залі нашої бібліотеки на поетичні авторські читання під назвою «На висоті окрилених сердець», де познайомилися із новими іменами поетичної зустрічі, адже ми маємо знати талановитих наших краян.

  Атмосфера за круглим столом була доволі дружня. Переживаючи значні зміни в нашій країні та відзначаючи 200-ліття з дня народження Т.Г.Шевченка, поети Лановеччини вилили свій трепет, свій біль за долю України у поезію. Ця тема звучала у віршах Б.В.Політикіної, М.П.Бобик, Т.В.Саліванчук, Н.В. Кривої-Горліцької, О.П. Бельми, Б.І. Кукурузи.

   А незгасиме полум’я християнських чеснот відлунює у поезії Л.Л. Цалик. Творчість Любові Лук`янівни багатогранна і самобутня, бо доля дала їй талант вчителя і творця чарівної лірики.

   Поштовхом до написання віршів для Л.С. Колесник служить не тільки світ прекрасного, але й наболілого. В її поезії сенс буття – чарівне і потаємне, іноді жорстоке і не завжди справедливе.

   Від віршів поетів-початківців ясніє душа; вони чують, як шепоче дощ, співає квітка, сміється небо. Говорили про прекрасне не буденно, а римованими словами: Катя Кондратюк, Таня Демчук та Валєра Довгалюк.

   Хороші Вірші, неодмінно, складова душевної пісні, яку виконували учасники зустрічі – М.П. Бобик, Б.І. Кукуруза, Л.С. Колесник.

   Кожна поезія настільки глибинна, мудра, самобутня, що вдосконалює людину, очищає від усього дрібного, кличе до високого, людяного.

   На поетичні читання завітала голова всеукраїнського об`єднання «Батьківщина» Д.М. Кушнір, яка зачитала і свого вірша, та побажала присутнім надії – у час безнадії, віри – у добу зневіри, а також творчих здобутків.

   Слово мали Галяс Я.В. – голова конгресу української інтелігенції, С.Ф. Пчола – директор ЦБС.

 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode