«Мово рідна, ти мені - від бога, ти мого народу оберіг»

06.11.2013 13:00

«Мово рідна, ти мені - від бога, ти мого народу оберіг»

   Під такою назвою проведено літературно-музичну композицію  з нагоди Дня української писемності та мови.

   Всі ми добре знаємо, що цивілізоване суспільство не може існувати без мови – найважливішого засобу спілкування людей, засобу вираження думки і передачі досвіду нащадкам, про це говорила ведуча Ольга Моргун.

   «Є мова – є нація! Мова – це те, що ідентифікує нас як націю, як народ. Ми мусимо оберігати її і пропагувати у світі, зобов’язані створити умови для гармонізації мовних відносин, вільного розвитку державної мови – про це наголошував заступник голови райдержадміністрації Ігор Шинкарук.

   «Як розвивалося суспільство, а разом з тим виникала мова» - про це розповіла вчителька пенсіонерка, наша читачка, друг бібліотеки К.С.Гринчак.

    Присутні прослухали власну пісню начальника організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Б.Кукурузи у його ж виконанні та пісні у виконанні В.Колесник та С.Вегери.

    Зав. бібліотекою с.Ванжулів прочитала власний вірш «Яка ж багата рідна мова».

   Захопили слухачів, учнів 8класів НВК «Лановецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – ліцей», їхні ровесники читачі бібліотеки с.Ванжулів читанням віршів про мову.

    І віриться, що думки і почуття, що породилися під час цього урочистого і величного дійства спонукатимуть його творців і учасників до творчості та подальшого збагачення скарбів рідної мови.

 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode