«Дорога до визнання Романа Андріяшика»

06.06.2013 10:00

   6 червня в центральній бібліотеці проведено літературну годину «Дорога до визнання Романа Андріяшика», присвячена 80-річчю з дня народження самобутнього , талановитого романіста української літератури.

   На зустріч був запрошений близький друг письменника, Ярослав Васильович Галяс житель м.Ланівці котрий з самого раннього дитинства підтримував з Р.Андріяшиком дружні стосунки, був його однодумцем.

   Ярослав Васильович повів присутніх життєвим шляхом свого друга, адже їх долі тісно переплелися протягом усіх років – разом ходили до школи, навчалися в інституті, ділили студентські будні, дружили сім`ями.

   Я.Галяс був першим слухачем рукописів Андріяшика, у нього до цього часу зберігаються листи письменника, а також 2 вірші написані від руки, які він зачитав присутнім.

   Не менш цікаво розповів Ярослав Васильович і про творчий шлях письменника,Зупинився на характеристиці кожного твору, на подіях, які там описані.

   На книжковій виставці були також представлені книги Романа Андріяшика із домашньої бібліотеки Я.Галяса. Як пам`ять про друга він зберігає у себе матеріали періодичних видань, фотографії, листи.

   Всього цього вистачило б на книгу спогадів.

   Всі присутні дізналися про невідомі сторінки життя Р.Андріяшика.  

  

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode