"Ти нації подарував свій юний вік"

25.02.2015 16:51

Під такою назвою в читальному залі центральної бібліотеки відбулася краєзнавча година, присвячена Олексієві Арабському з нагоди 100-річчя від дня народження.

Дня нас він залишився юним. 24-літній студент по Нападівському виборчому округу в 1939 році був обраний до Народних Зборів Західної України у Львові. Але обраний наперекір владі депутат Арабський не доїхав до Львова на збори. Слід його пропав у Кременці, де збиралися депутати зі всього повіту.

Про політичну, соціально-економічну ситуацію у міжвоєнний період нашого краю, під впливом якої формувалися національно-свідомі погляди Олексія розповіла історик Т.Лисак.

Р.Т.Баран, науковець, дослідник родоводу Арабських, редактор вісника львівського товариства "Тернопільщина", який приїхав зі Львова, детально розповів про національно-свідому родину.

Богдана Політикіна, двоюрідна сестра Олексія, з любов'ю, теплотою пройнялася долею брата і його пам'яті присвятила віршовану біографію. 

Про відновлення імені Олексія Арабського і національно-патріотичного виховання у Великокуськовецькій ЗОШ І-ІІ ступенів представила директор школи І.Бондарець у вигляді презентації.

Назва заходу "Ти нації віддав свій юний вік" співзвучна із сьогоднішнім днем. Учасником заходу також був воїн АТО Дмитро Власюк, який сьогодні воює на сході країни, щоб ми жили в кращій державі, за яку також боровся наш земляк Олексій Арабський.

Віта Бутенко та Леонід Кухарук у своєму виконанні подарували присутнім патріотичні пісні.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode