"Радість нині в кожній родині, Ми святкуємо Різдво в Україні"

15.01.2013 12:00

13 січня в ЦБ пройшло новорічно-різдвяне свято "Радість нині в кожній родині, Ми святкуємо Різдво в Україні".

 Мабуть немає жодної пори року, на котру припадало б стільки свят, як на зиму, особливо – на січень. Найвеличнішим з – поміж всіх урочистих дійств є Різдво Хрестове.

 Святвечір – родинне свято. Господиня (О. Моргун, бібліотекар) і господар (В. Цибак, вчитель) відтворили народну традицію різдвяних святкувань.

 Почалося свято з розповіді господині про різдвяні звичаї, потім прийшов господар з сіном, яке положив на покутті. Сім`я почала вечерю. Прийшов вертеп, його підготувала бібліотекар с. Жуківці зі своїми читачами. Пізніше прийшли щедрівники – це фольклорний ансамбль РБК, керівник С. Рижевська.

 Господар, господиня, їхні діти повіншували присутніх і запросили до святкового столу. Найосновнішою їжею були: кутя й узвар, яблука, горіхи, печиво, пампухи.

 В залі панувала атмосфера гарного настрою,  доброзичливості, задоволення від частування. Учасники і гості переглянули книжкову виставку "Січень крокує, свята дарує".  Присутні мали можливість побувати за допомогою віртуальної мандрівки у різдвяному Львові.

 Тож нехай для всіх присутніх нашого заходу бібліотека і надалі залишається тим Храмом, де народжуються і зберігаються народні традиції і свята.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode