"Звучить безсмертне слово Кобзаря"

06.03.2020 10:47

Дві весняні дати – 9 і 10 березня, а між ними 47 років життя великого сина українського народу, який став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного духу та відродження – Т.Г.Шевченка. Саме його творчість знайшла відгук у серцях читачів, пробудила національну свідомість та гідність під час поетичних читань "Звучить безсмертне слово Кобзаря".

Юні відвідувачі бібліотеки разом із дорослими читали безсмертні рядки поетичної збірки "Кобзар", переглянули мультимедійну презентацію про людину з неймовірно складним та водночас осяяним геніальністю життям, ознайомилися з цікавими фактами про життєвий і творчий шлях великого Кобзаря.

Любов до творчості Тараса починається із дитинства, в цьому переконалися всі присутні на заході, коли почули, як зворушливо, з почуттям, виразно, піднесено та артистично наймолодші учасники Кирило Носик, Владислав Рибалка, Любомир Семчик, Віталій Андрійчук читали вірші великого Кобзаря.

Зачарували присутніх й майстерне читання поезій у виконанні сестричок Таї і Тані Бідних, Даринки Лизун, а також виконання власного вірша Богданою Василівною Політикіною.

Приємно бачити нових учасників, які долучаються до творчості Шевченка. Геніальні рядки про тяжку долю жінки-кріпачки, жінки-покритки із поеми "Катерина" та вірш "Сон" ("На панщині пшеницю жала") читала Ганна Георгіївна Фурманюк.

Читаючи твори Шевченка, люблячи його, ми даємо поету життя вічне, збагачуючи свій духовний світ. Тож нехай світла гордість живе у наших душах, тому що Т.Г.Шевченко – син українського народу, наша поетична сила і слава, він частина серця кожного українця.



 

 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode