Відкриття виставки мистецьких робіт О.Яцули

28.05.2017 11:04

   Атмосфера святковості, відчуття високого і пречистого, торжества природи, буяння фарб і щедрих сил рідної землі панувала на презентації мистецьких робіт нашого земляка, ланівчанина Олега Яцули. Автор розмовляв зі своїм глядачем мовою не тільки пензля, а й пластичних мас, адже він виступає ще й в новому творчому амплуа – скульптура. Глибоке емоційне наповнення, нові асоціації викликали у присутніх 19 представлених живописних полотен в жанрі пейзажу. Пленерний живопис художника (зі слів автора) означає передачу в картині всього багатства змін кольору,  обумовленого впливом сонячного світла і оточуючої атмосфери. Особливе зацікавлення у глядача викликали скульптурні роботи, адже в сфері такого різновиду мистецтва в нашому місті Олег Вячеславович є першовідкривачем.

   Експозиційне приміщення   було переповнене відвідувачами і вирувало спілкуванням. Враженнями ділились О. Дробоцький, Ф.Кирилюк, О.Васюк, Б.Політикіна, Л.Нечай, І.Кушнір, К.Гринчак, О.Гаврилюк. Ведуча заходу Л.Оревчук запропонувала присутнім відеосюжет із першої презентації живописних полотен О.Яцула, представлених у виставковій залі центральної книгозбірні в 2011 році, а також арт – коктейль із запашною м’ятою з любов’ю приготовлений працівниками закладу.

   Ще довго шанувальники мистецтва не хотіли розходитись. Зал наповнювали мелодії, виконані  на нашому старому фортепіано, які зливалися із гармонією витончених пейзажів та краєвидів, створених рукою художника і перетворювалися на музику серця.

   Щирі побажання авторові галереї рясного зорепаду творчих здобутків, продемонструвати гідне обличчя України в світі, стати “візитівкою” національної  культури навперебій висловлювали шанувальники його творчості, друзі, учні і просто знайомі.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode