"У небо різдвяна молитва хай лине від кожного серця до Божого Сина"

11.01.2020 10:06

Різдво – одне із найкрасивіших зимових свят, яке приходить до людей морозної ночі у світлі небесних зірок.

Святкувати Різдво стало традицією у кожній родині, де шанують і люблять Бога. З метою дотримання традицій у центральній бібліотеці для дорослих відбулися різдвяні вечорниці "У небо різдвяна молитва хай лине від кожного серця до Божого Сина".

Бібліотекар Ольга Моргун розповіла про історію святкування Різдва Христового, про прекрасний різдвяний обряд – коляду, адже різдвяні колядки наповнюють душу кожного українця особливим світлом, добром і святістю. Під супровід баяна у виконанні Леоніда Кухарука, Богдана Кукурузи та Валентини Колесник прозвучала колядка "Нова радість стала…", яку підхопив весь зал. Далі відбулося інсценування Свят-вечора. Господар (Л.Кухарук), господиня (О.Моргун), діти (Влад та Яна Демчуки) стали готуватись до святкової трапези, яка мала урочистий характер і відбувалась, як справжній ритуал.

Господар вносив сіно, господиня хліб з ярої пшениці, з білої мукиці, на радість всім спечений. Молились і сідали до столу. Аж тут прийшли колядники – користувачі бібліотеки-філіалу с. Козачки (керівник Надія Гуменюк). Господарі дякували колядникам і пригощали, що Бог послав, чим хата багата.

Діти гралися, колядували, господар із господинею згадували молоді роки – як колись збиралися на вечорниці, як дівували – за сміхом і жартами морозу не чуєш… Літа-літа…

А здалеку чути дзвін-дзвіночок – в хату заходять і колядники із сіл Шили та Карначівка (керівник Ірина Герасимюк). Після виступу господарі оселі дякували колядникам, усім присутнім і пригощали варениками, пампушками, узваром.

Бажаєм усім, щоб у здоров'ї і злагоді дочекалися наступного святого вечора – Різдва Христового!

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode