Що ми повинні знати про туберкульоз

23.03.2016 09:16

   Туберкульоз супроводжував людство з давніх давен ще у залишках кісток древніх людей  знаходили слід туберкульозного ураження. Опис хвороби знаходили у єгипетських ієрогліфах, старих перських книгах, індійських ведах.

   На даний час туберкульоз займає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства. Туберкульоз не ліквідований в жодній країні світу. Починаючи з 90-х років XX ст. помітно зросла розповсюдженість туберкульозу у всьому світі, в тому числі і в Україні. Третина населення земної кулі інфікована туберкульозною паличкою.

   В Україні виявляють приблизно 82 нових випадки кожного дня і 30 хворих вмирає.

   А однією із основних причин стрімкого поширення епідемії туберкульозу в Україні є не обізнаність, непроінформованість громади щодо шляхів уникнення цього захворювання, а тому з метою обізнаності учнів про таке захворювання як туберкульоз було проведено годину здоров'я “Що ми повинні знати про туберкульоз” яка відбулося у Лановецькому “ НВК ЗОШ I-III ступенів № 2 - гімназія ” яку провела бібліотекар бібліотеки філії ЦБ на території селища цукрового заводу Оришкевич Світлана з учнями 8-9х класів.

   На годину здоров'я було запрошено лікаря-епідеміолога Борейко Марію Миколаївну, яка розповіла учням про таке незнане захворювання, як туберкульоз, а також дала відповіді на питання учнів.

   Нині дуже важливо, аби з юних літ у молодих людей сформувалось правильне ставлення до свого здоров'я, бо здоров'я-понад усе.   

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode