Рідний голос,рідне слово все народжане з любовю

22.03.2016 14:58

   Вже стало доброю традицією проводити Всесвітній день поезії у районній бібліотеці для дорослих .Щороку  креативні люди району збираються в центральній бібліотеці разом, щоб поділитися власними поезіями та висловити свої почуття і емоції.

   Цей день нагадав кожному учаснику про те, яке прекрасне наше життя і як мало потрібно людям для того, щоб піднятися над буденністю і стати хоч трохи чистішим і світлішим.

    Літературне дійство розпочалося ніжною мелодією романсу, яку виконала юна учасниця заходу Соломійка Довгалюк  із с.Білозірка .А її мама Зоряна Анатоліївна зачитала свою поезію у яку вилила свій біль, свої переживання за долю України в теперішні дні. Адже сьогодні головна тема наших поетів – любов до України.

   Б.В. Політикіна присвятила свої вірші всім захисникам нашої Вітчизни, своєму сину Ігорю, який зараз на Сході країни, прочитала присвяту нашому герою Юрію Ковалю, а також вірш “Нескорена”, адресований Надії Савченко.

   Полум'яно – патріотично звучала поезія М.П. Панькуся,  Б.І. Кукурузи, О.Г. Ковальчук, Л.С. Колесник, В.В. Яценюк.

   Приємно, що юні поети теж “йдуть в ногу з часом” та можуть донести свої переживання до слухачів. Неповторні вірші прозвучали із вуст юних талантів – учениці Ланівецького коледжу з поглибленою військовою та фізичною підготовкою Тетяни Полятики, учнів НВК “Ланівецької ЗОШ I-III ступенів №2- гімназія” : Каті Шостак, Соломії Галачинської, Аліни Черній, Каріни Костак; по- дитячому щасливі вірші зачитав учень 4 класу цієї ж школи  Владислав Подставін; вірші для матусі схвильована продекламувала учениця Якимівської школи Іванна Ковальчук, а поетка – початківець із 7 класу Якимівської  школи Іванна Шандрук прочитала свою першу патріотичну поезію. у виконанні Марічки Мельничук ,учениці 4 класу НВК “Ланівецької ЗОШ I-III ступенів №1-ліцей”, прозвучав вірш Т.Шевченка, вкотре нагадавши про невмируще слово українського поета.

   А хороші вірші неодмінно складова душевної пісні. Отож Зоряна Довгалюк і її доня Соломійка виконали пісню про маму. Богдан Кукуруза заспівав великодню пісню із свого репертуару.

   Цього дня присутні мали нагоду доторкнутися до творчості наших місцевих поетів і без перебільшення можна сказати , що Лановеччина багата на талановитих, активних, цілеспрямованих людей.

   За чашкою ароматного чаю ще довго висловлювали свої емоції учасники поетичного свята.

 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode