"Не вмирають герої, що віддали життя за жовте поле, синє небо в запеклому, жорстокому бою"

30.08.2019 15:49

З нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, проведено годину-меморіал "Не вмирають герої, що віддали життя за жовте поле, синє небо в запеклому, жорстокому бою".

Участь у заході взяла родина полеглого героя Юрія Коваля – мама Ірина Михайлівна, дружина Світлана Миколаївна із дочками Юлією та Сашою. Спогадами про свій бойовий шлях поділилися голова громадської організації "Воїни АТО Лановеччини" Стефан Брек та учасник АТО Юрій Гринчук.

Мама учасника АТО Ігоря Політикіна Богдана Василівна зробила детальний аналіз серпневих днів 2014 року, на які припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

На заході були присутні учасники, кому не байдужа доля нашої Батьківщини. У цій жорстокій боротьбі Україна втрачає своїх синів. Наша Лановеччина втратила трьох синів, які загинули на сході України – це Борисевич Василь Васильович, Коваль Юрій Вікторович та Собко Віталій Олегович. Після демобілізації померли від ран і хвороб Юрій Кухарчук (с. Коржківці), Сергій Бібко (м. Ланівці), Михайло Марчук (с. Оришківці), Любомир Семенюк (м. Ланівці), Руслан Романюк (с. Білозірка), Олександр Цюх (с. Татаринці).

Вшанування пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, є надзвичайно важливим днем для майбутнього нашої країни. Тож пам’ятаймо, що без глибокого відчуття патріотизму, самовідданості т а любові до рідної землі, неможливо побудувати сильну самостійну державу, за щасливу майбутнє якої і досі гинуть наші співвітчизники.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode