Молились за Україну

23.08.2016 16:29

Молились за Україну

Білківчани щиро молились за Україну – неньку, за мир і спокій і за її 25-річний ювілей відколи незалежною стала.

Незалежність! В цьому слові багатовікова боротьба за визнання, героїзм минулих поколінь, пекельне терзання чорними круками, що прагли знищити її незламну душу вікову.

У нас вже стало традицією на День Незалежності йти до святих нашому серцю місць – Козацька могила і капличка Савети. Так і було цього разу. Біля каплички відбувся молебен за здоров'я парафіян, за владу, за мир. Отець Олег, місцевий священик, привітав усіх присутніх із святом Незалежності. Також люди поспілкувались із жителем М.Кусковець паном Ясінським Володимиром, який власним коштом дуже гарно благоустроїв Божу храминку – капличку Савети. Його ж старший син дав велику пожертву на храм в Снігурівці, який знищила пожежа. Тож хай Божа благодать завжди витає над сім'єю цього благодійника.

Потім процесія рушила до Козацької могили, яка майже  370 років всім нагадує про тяжкий нерівний бій між польською шляхтою і військом Богдана Хмельницького, зокрема загоном Максима Кривоноса.

Священик і церковний хор відспівали панахиду за убієнними козаками. Сільський голова відкрив урочистий захід. Місцева вчителька-пенсіонерка М.П.Петровська ознайомила присутніх з історією минувшини та сьогодення України. Вона ж була ведучою літературної композиції “Вкраїно, матінко моя”. Під керівництвом завідуючої бібліотекою Сороки Галини були виконані пісні про Україну, Волинський край та пісні духовного змісту. По закінченні урочин церковний хор, присутні жителі навколишніх сіл виконали Гімн України та духовний гімн “Боже великий єдиний”.

Сорока Галина

Зав. бібліотекою с.М.Білка

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode