Мандрівка у світ доброти

18.05.2017 15:58

   18.05 2017 у комунальній установі “Лановецька районна бібліотека для дітей” відбулася година доброти  “Мандрівка у світ доброти” який провела провідний бібліотекар М. Ф. Осіпчук.

   Адже особливо у дитинстві казки нам розповідають про віру в перемогу світла над темрявою, добра над злом, про те, що доброта живе в серці, яке вміє любити і відчуває чужий біль. Відомий педагог і письменник Василь Сухомлинський писав, що добро, правда, людяність, співчуття, непримиренність до зла – складові найвищої  людської краси.

   На заході ми говорили про доброту і милосердя, до якого долучилася вчитель 3-А класу ліцею №1 ім. Ю. Коваля  О.А.Шустак. Вона розповіла, що в усі часи люди прагнули добра і ненавиділи зло. Цю тему було відображено у прислів’ях, загадках, інших жанрах фольклору. А  ще Оксана Андріївна пропонувала учням початок прислів’я, а вони його продовжували. Учні намагались розтлумачити слова “добро” та “добрий” , згадували казкових героїв, які творили добрі справи і приносили радість своїм друзям і близьким, розказували вірші, про свої добрі вчинки, шукали спільнокореневі слова до слова “доброта”: доброзичливість, добросердечність, добродушність, доброволець.

   На заході була присутня вишивальниця  Тетяна Петрівна Маковей, роботи якої були представлені на виставці. Пані Тетяна розповіла про свої вишивки, розкрила своє бачення слова “доброта”, порадила все, що б ми не робили, робити це від душі. Вона порекомендувала: читати добрі книжки, намагатися нести добро і світло людям, що б життя стало кращим, а також творити добро разом і повсякчас.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode