Літературно-музичне свято " Благословенні будьмо і єдині, душевно чисті, мов з роси,на цій землі, в одній родині, у незалежній Україні».

21.08.2017 15:34

    Напередодні 26-ї річниці незалежності України в Лановецькій ЦБ відбулося літературно-музичне свято " Благословенні будьмо і єдині, душевно чисті, мов з роси,на цій землі, в одній родині, у незалежній Україні».

    Святково одягнені в різнобарвні вишиванки,учасники заходу Демчук Таня, Мругало Ліля, Охримчук Таня, Гуменюк Коля, Шостак Катя, Палятика Таня, Боденчук Ілля, Галачинська Соломія читали вірші про любов до України, про віру в її світле майбутнє, про славний український народ, про його нездоланне прагнення здобути незалежність.

    Присутні уважно слухали Світлану Оришкевич - зав. бібліотекою для дітей, яка розповіла про історію становлення нашої держави та ознайомила з найбільш знаковими подіями і датами в житті країни, аж до проголошення її незалежності.

    Окрасою свята стали художні номери у виконанні Леоніда Кухарука - зав. бібліотекою с.Вербовець, Ілони Вдовін та наймолодшої учасниці свята Марійки Василишин, яка зачарувала всіх грою на сопілці.

    Підсумок зробила Катерина Сергіївна Гринчак - краєзнавець, педагог-пенсіонер, постійна читачка бібліотеки, яка висловила думку, що якби не село, яке є нашою опорою, то не було б України, адже саме в селі зберігаються українські традиції, мова, побут. Україна завжди була ласим шматком для інших держав, саме тому і зараз триває війна на території нашої країни .

    І ще зупинилась на тому, що 26 років - це дуже мало для створення держави, адже навіть молоді люди такого віку потребують підтримки батьків, а держава тим більше.

    Звучала віра в майбутнє України і побажання, щоб свято Незалежності принесло в українські родини щастя, добро, мир та любов.

    Приємно, що на захід завітали представники різних поколінь.

    Тож святкуймо і пам’ятаймо слова видатного українського політичного діяча, історика, публіциста  В’ячеслава Липинського (1882-1931), палкого патріота України: «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути»

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode