Краєзнавча новинка Лановеччинни

21.10.2017 11:07

Краєзнавча новинка  Лановеччини

 

Під благодаттю Животворного  хреста

Розкинулось село привільно між горбами.

Неначе тиха гавань привітна і проста

Світилось добрим вогником віками.

                               Л. Цалик

  

    Свято книги про село «Під благодаттю Животворного Хреста.Чайчинці» авторки  Любов Цалик відбулось у Лановецькій центральній бібліотеці.Книга містить документальні свідчення, спогади очевидців і народні перекази про життя села Чайчинці у різні періоди його розвитку.

Книга вийшла тиражем 150 екземплярів та вміщує 255 сторінок ,фотографії  з історії минулого та сьогодення села, видавництво «Терно-граф», м.Тернопіль.

     Авторка книги добре відома на Лановеччині своїми поезіями , краєзнавчими статтями,книгою про церкву  села Мала Снігурівка.

      Важко бути краєзнавцем у своєму краї , урізноманітненому в історичному , національному та релігійному вимірах.

      Любов Лук янівна розповіла про неоціненну роботу , яка проведена при написанні книги , подякувала спонсорам Б.Батринчуку, В.Коцюбку , П. Мазуру, М. Яцулі.

    Особлива вдячність С. Лисаку , котрий щедро ділився з авторкою своїми знаннями , літературними джерелами та фотоматеріалами.

    Приємними враженнями про книгу поділились П.Мазур ,уродженець села Чайчинці,директор Кременецького медучилища ім..А.Річинського ,П.Кралюк , письменник , проректор з навчально-наукової роботи Національного університету «Острозька академія» , В.Собчук,  доцент кафедри суспільних дисциплін Кременецької обласної академії ім.. Т.Шевченка.

     М.Романчук,голова громадської ради , підкреслила важливість видання  краєзнавчих книжок ,адже це вже третя краєзнавча презентація на Лановеччині.

     Б.Політикіна ,читачка бібліотеки та Л.Рип”юк,бібліотекар,уродженка с.Чайчинці,побажали нових книжок.

      Під час свята проведено  паралель , що краєзнавчі книги єднають людей , також потрібно , щоб підростаюче покоління знало історія свого краю , берегло , цінило свій рід для того , щоб не переривався зв язок між поколіннями.

                             Читати Вам цю книжку , чи ні-кожен вирішує сам.                  

 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode