«Історія однієї фотографії»

12.10.2017 09:10

75- річниці створення УПА у ЗОШ №2 з учнями 5-х, 8-х і 10-х класів завідувач комунальної установи «Лановецька районна бібліотека для дітей» Оришкевич С.С. провела годину - спомин «Історія однієї фотографії» про учасника УПА Василя Івановича Кірчика, уродженця Лановеччини, а також ознайомила учнів з  його книгою «Крізь пекло ГУЛАГу …»

         Завідувачка дитячої книгозбірні розповіла учням про долю людини – патріота, що пов’язана з історією її Вітчизни, окресленою часовими рамками людського життя і тому життєвий шлях Василя Кірчика- це історія поневірянь українського народу впродовж всього ХХ століття.

Учні дізналися багато цікавих фактів з життя героя книги, так як бібліотекар знала його особисто. Присутнім було цікаво почути, як формувалась у дитинстві його любов до Вітчизни, про боротьбу в лавах УПА, страхіття НКВД, пеклом ГУЛАГу, через що йому довелось пройти.

         Своєю життєвою долею Василь Кірчик написав трагічну, але оптимістичну сторінку нашої історії. Трагічну подіями і фактами й оптимістичну результатом і перспективами, бо незалежна Україна відбулась - і в цьому є особистий звитяжний його внесок.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode