Ім'я не стерте віхами епох

28.09.2016 16:26

Відзначаючи 150-річницю від дня народження першого президента України, визначного державного і громадського діяча Михайла Грушевського в центральній бібліотеці для дорослих відбулася історична година:

“Ім'я, не стерте віхами епох”,                                                     

яку підготовила і провела бібліотекар бібліотеки філіалу с.Якимівці Н.С.Снопик.

У кожного народу свої традиції, звичаї, обряди, але є, й те чим понад усе, гордиться і пишається країна і народ. Це постаті першої величини, яких не взмозі прикрити ні пил віків, не змогли зломити  їх кайдани можновладців чи оббрехати діячі псевдонауки. До таких велетнів української національної культури, політичної думки і дії останніх століть безперечно належить Т.Шевченко, І.Франко, М.Грушевський.

Саме з їхніми іменами  їхньою творчою спадщиною, насамперед пов'язані ідеї відродження української культури, науки, громадської думки, відродження історичної свідомості й національної гідності народу – сказала Надія Сергіївна. Також бібліотекар повіла життєвий і творчий шлях відомого історика.

А про науково-педагогічну спадщину видатного вченого розповів історик, директор Якимівської ЗОШ I-II ступенів Войцещук Сергій Олександрович.

Вірші, написані М.Грушевським, читали Оксана Ковальчук- художній керівник Якимівського БК та Лариса Басюк- бібліотекар бібліотеки – філіалу с.Татаринці.Сільський жіночий ансамбль виконував улюблені стародавні пісні М.С.Грушевського.

Марія Оксентівна Балацька, вчитель Якимівської школи, підвела підсумок історичної години і наголосила на події, які зараз відбуваються на сході нашої країни. Вона поіменно назвала земляків-якимівчан, які захищають нашу державу. У виконанні ансамблю прозвучала пісня “Україно, молюся за тебе”.

Начальник організаційного відділу районної ради Б.І.Кукуруза – подякував всім за історико-патріотичний захід і зачитав свої вірші.

 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode