Гіркої пам'яті ковток

23.11.2016 16:01

   Світова історія знає чимало масових злочинів. Але рідко який за своїми масштабами й садизмом може зрівнятися з тим, який було скоєно в 1932-1933 роках московсько – комуністичним режимом супроти української нації. Голодомор – як акт геноциду українського народу, його причини, соціальні, психологічні,  демографічні наслідки, історичні аспекти стали темою години історичної правди “Гіркої пам'яті ковток” в центральній книгозбірні.

   Живим свідченням прозвучали спогади М.Коломійчука із розповідей його мами, яка на той час проживала  в с.Довгалівка Білогірського району Хмельницької області.

  Достовірним джерелом правди про голодомор є “Національна книга пам'яті жертв голодомору 1932-1933 р. в Україні”. Свідчення очевидців  із Житомирської, Донецької, Вінницької і інших областей  України, опубліковані в цій книзі, читали студенти Лановецької філії Тернопільського професійного коледжу Ярмусь Д., Кравчук С., Майборода Ю., Гуменюк Н.. А  Дарморіс Д., Грищук Д., Папернюк Я., Михальчук Н. представили літературну композицію за одноіменною поемою Заслуженого діяча мистецтв України Ніни Виноградської – “Голодомор”.

   Власний вірш, присвячений жертвам небаченого в історії людства голодомору, прочитала Тамара Селіванчук. Музичні твори “Патетична соната”Бетховена, “Реквієм” Моцарта, відеосюжети підкреслили  трагічність подій.

  Жертв голодомору вшанували хвилиною мовчання, а духмяний буханець святого хліба, який працівники книгозбірні розділили між присутніми нагадував про пахощі рідного поля і вітру, сонця і дощу.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode