Доторкнімось до творчості І.Франка

25.11.2016 15:28

Доторкнімось  до творчості І.Франка

        Людно було із останніх листопадових днів у обрядовій залі Карначівської сільської ради с.Шили. Понад два місяці готували спільний проект, присвячений  І.Я. Франку, зав. бібліотекою Іванунь Т.В. та учні і вчителі Карначівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Свято розпочала доповіддю про життєвий шлях Каменяра  Іванунь Т.В.

          І ось концертна частина. Із уст учня 9 класу Томика Богдана полинула ніжна й задушевна пісня на слова Франка “Ти знаєш… знаєш”. Кожен учень школи прилучився до цього дійства . Перед глядачами постав малий Івась у солом'яному брилі (учень 3 класу Юрчак Юрко), учні 1 класу Сосновський Назар і Тропак Юля інсценізували поезію автора “Червона калино, чого в лузі гнешся”. Гарно звучала пісня “Човен” у виконанні Герасимюк Марти та пісня – танець “Дударики ”, яку виконували хлопчики початкових класів (підготувала вчителька Юрчак О.Ю.).  Одна за одною линули поезії у виконанні учнів школи. Ведучими свята були учениці 7 класу Мельниченко Христина і Куприк Катя.

          І ось на завершення свята – драма Франка “Украдене щастя” . У ролі головної героїні Анни  талановита учениця Герасимюк Марта. Роль Миколи Задорожного зіграв Томик Богдан, ну а роль  Михайла виконував  Теслюк Назар. Гарно доповнювали канву твору й інші виконавці: Настя – Куприк Оля, війт – Мельниченко Роман, хлопці та дівчата – Куприк Катя, Мельниченко Христина і Настя, Овчарук Максим і Куприк Петро.

         Своєю блискучою грою учні підвели глядачів до думки : “Де ж воно, те щастя, чи і буває взагалі, якщо  і буває, то триває скільки?!”.

         Глядачі на заході мали можливість ознайомитись з книжковою виставкою “І горів, і яснів, і страждав, і трудився для свого народу”. 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode