День захисника України у бібліотеках району

17.10.2019 15:30

12 жовтня 2019 року у Вербовецькому будинку культури спільно з бібліотекою-філіалом с. Вербовець було проведено годину історичної правди "А повстанці-молоді орли життя чесно Україні віддали". Захід був підготовлений директором будинку культури Кухарук А.П. та художнім керівником Кухаруком Л.Ф. Учасниками заходу були духовний оркестр "Золоті сурми" під керівництвом Л.Ф.Кухарука, і ансамбль дівчаток "Вербиченька". У виконанні духового оркестру прозвучали такі твори: "Хлопці, підемо, "Марш "сіроманців", який вивчили до цього свята, пісні "Із нашого броду", "Червона калина". Ансамбль дівчаток виконав пісню "Нас весна не там зустріла".

 

13 жовтня 2019 року у переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України в с. Бережанка відбулося урочисте богослужіння, під час якого прозвучав молебень за кращу долю України та здоров'я учасників АТО/ООС. Після служби Божої присутні хресною ходою вирушили до могили полеглого у 1943 році з волю України зв’язкового надрайонного проводу ОУН-УПА В.Грабовського, біля якої відбувся духовний концерт.

16 жовтня 2019 року в бібліотеці-філіалі села Іванківці  відбулася година вшанування до Дня українського козацтва на тему "Це з твоєї долі Україно: козаки, гетьманство та руїна". Розпочала захід бібліотекар Червоняк О. М., яка розповіла  про події минулого. Доповнила  розповідь  ведуча Червоняк Ольга. Учні 2-го класу декламували вірші про козаків. Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою викладкою на тему "Тої  слави  козацької  повік не забути". В кінці заходу учні поділилися своїми захоплюючими розповідями про козаків.

16 жовтня 2019 року до Дня українського козацтва у Вишгородоцькій загальноосвітній школі було проведено захід "Посвята 5-класників у козачата", а також була оформлена книжкова виставка "Від козаків до кіборгів", присвячена захисникам державності усіх поколінь.

16 жовтня 2019 року до Дня українського козацтва, Дня захисника України Буглівською загальноосвітньою школою спільно із клубом с. Люленці, бібліотеками-філіалами сіл Буглів та Люленці проведено годину козацької слави "Козацькому роду нема переводу", в програмі якої була посвята п’ятикласників у козачата та козацькі забави. Бібліотеками оформлена книжкова виставка "Козацтво – слава України".

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode