“Безсмертний син безсмертного народу, Іван Франко наш славний Каменяр”

28.08.2016 15:47

     Іван Франко – європейський геній – встає сьогодні з нами за збереження Української держави, яку він будував своєю титанічною, каменярською працею. За обсягом знань, багатством релігійного запасу він був енциклопедією, а за працьовитістю, результативністю та глибиною мислення його величають титаном думки і праці. Людству він залишив понад 5 тисяч оригінальних і перекладених творів, статей, рецензій.

Святкового недільного дня бібліотекарі району зібралися у читальному залі центральної бібліотеки аби перегорнути сторінки книги життя І.Я.Франка.

     Бібліотекарями сіл Загірці(Фаїна Басюк),Михайлівка (Світлана Лавренюк),Вербовець (Леонід Кухарчук) було організовано літературно-музичну композицію “Безсмертний син безсмертного народу, Іван Франко наш славний Каменяр”, присвячену 160 річниці від дня народження українського письменника, поета, філософа, вченого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка.

     Учні 8 класу Загірцівської  ЗОШ І-ІІ ст.: Білик К., Басюк І., Філіпюк А., Демчук М., читали поезію письменника, а жіночий ансамбль “Загірчаночка”виконали пісні на слова І.Франка, прозвучали улюблені мелодії Івана Яковича.

     Катерина Сергіївна Гринчак – вчитель-пенсіонер, дуже задушевно вела мову про сім'ю І.Франка, про останні роки  життя великого Каменяра, який своїм полум’яним словом ламав скелю неправди і гніту в ім'я правди і волі.

     Понад 40 років працював Іван Франко на терені української і світової літератури і науки. Якби зібрати всі твори, перекладені І.Франком можна, було б укласти багатотомну антологію світової поезії. За обсягом перекладених творів з різних літератур Іван Франко не має собі рівного у світовій літературі.

     Закінчився захід виступом начальника відділу організаційної роботи виконавчого апарату районної ради Богдана Івановича Кукурузи, місцевого поета-пісняра.

      Богдан Іванович наголосив, що  попри все – Франко залишається Франком. Стоїть у нашій культурі – як людська совість, як наш національний докір. Він був і залишиться нашим Вічним Революціонером. Для нас, що вічно бунтуємо і ніяк не можемо заспокоїтись. Для всіх скривджених і принижених. Навіть сьогодні.

 

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode