"Без сім'ї немає щастя на землі"

06.06.2019 14:34

Міцна родина, віра в Бога, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу. З давніх-давен серед українців виник і утвердився погляд на сім'ю і рід як на святиню, а на виховання дітей – як на святий обов’язок батьків. Тому в центральній бібліотеці відбулося сімейне свято "Без сім'ї немає щастя на землі", на яке були запрошені сімейні династії матерів та дочок Софії Рижевської та Світлани Вегери, Зоряни та Соломії Довгалюк, Оксани Бельми та Олесі Мирзаєвої, сестер Клавдії Костик та Марії Мар'яндишевої.

Дружна сім'я є головною складовою частиною життя та успішності кожної людини – це підтвердив гість нашого заходу, науковець та краєзнавець Руслан Трохимович Баран. Присутнім було цікаво дізнатися від нього про сім'ю генерал-полковника, командувача армії УНР Павла Шандрука, уродженця села Борсуки, а також відкрив сторінку життя Наталії Гончарової, дружини О.Пушкіна, яка мала українське гетьманське коріння.

Святковий настрій присутнім створили учасники фольклорного колективу районного будинку культури (керівник Заслужений працівник культури України Софія Рижевська).

Цікаво та змістовно пройшов захід, на якому обговорювалися сімейні цінності, звичаї та обряди у їхніх родинах, традиції, які передаються із покоління в покоління. Присутні розповіли, які страви готують у своїх сім'ях, як разом проводять час, як святкують дні народження, які сюрпризи прийнято робити один одному.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode