20 листопада – Всесвітній день дитини

20.11.2012 09:00

Усі люди народжуються вільними і рівними, усі мають одинакові права і обов’язки. Народитися рівними – це не значить народитися однаковими на зріст чи вагу або однаково сильними і красивими. Це значить – народитися людьми. Про це та інші цікаві речі йшлося у годині спілкування з учнями Лановецької ЗОШ № 1 І-ІІІ ст. – ліцей, яку спільно підготували Лановецьке районне управління юстиції та районна бібліотека для дітей, присвятивши Всесвітньому дню дитини та Дню прав людини.

Головний спеціаліст управління юстиції Тарас Кравчук розповів учням про державну систему захисту прав дитини в Україні та наголосив, що кожна держава має піклуватися про своїх громадян, гарантувати і захищати їх права за допомогою Конституції країни, Декларації прав людини, Декларації прав дитини, Конвенції ООН про права дитини та інших правових актів та документів.

Завідуюча бібліотекою для дітей Ж.Пасічник та вчитель української мови Т.Цалик допомогли учасникам закріпити знання своїх прав обов’язків, використовуючи приклади порушення прав літературних героїв та казкових персонажів.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode