«24 січня 2013 року в центральній бібліотеці проведено літературно-музичний реквієм «І я гукну і край мене почує», присвячений 75-ій річниці від дня народження В.Стуса»

24.01.2013 12:00

   Епіграфом заходу стали слова поета:

«Голову гнути я не збираюся, бодай щоб там не було, за мною стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого, я мушу обставати до загину».

Вступне слово підготувала Л.Калабура:

Повнокровний образ полум`яного сина України, поета страдницької долі В.Стуса постав перед глядачами під час літературного монтажу, озвученого читцями: Москалюк С., Трембач І., Хом`як В., Слободюк О., Бондарук П., Горобець А.. Розповідь про шлях правди, пройдений поетом перепліталось художнім читанням його віршів, наповнених почуттям справедливості, здатністю відчувати чужий біль як власний.

Монтаж супроводжувався комп`ютерною презентацією. «В.Стус в житті, творчості, спогадах та оцінках сучасників», підготовленої вчителем Конзельською Ольгою Миколаївною, яка багато зусиль доклала і до організаційної роботи.

Особливо цікавий матеріал із щоденникових записів В.Стуса доніс до глядача вчитель, І.М.Лобунь.

Про життя і творчість поета на тлі історичних подій розповідали Волошина О.В. та краєзнавець Лисак С.П.. Директор місцевого радіомовлення  М.М. Романчук звернулась до юних глядачів із проханням звертатись до творчого доробку В.Стуса, як неоціненної скарбниці національного патріотичного духу, чесності і безкомпромісності, всепоглинаючої любові до Батьківщини.

Контакт

Лановецька центральна бібліотека

lan_library@ukr.net

47400, Тернопільська обл., Лановецький р-н, вул. Грушевського, буд. 8.

03549-2-15-73

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode